Kaštanová nádivka s parmskou šunkou

Ingredience


Cibule červená 2 ks
Kaštanové pyré 400 g
Kaštany jedlé 250 g
Máslo čerstvé 75 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pažitka 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 250 g
Sůl 1 špetka
Šunka parmská 100 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli očistíme a nahrubo nasekáme. Parmskou šunku nakrájíme na proužky a pažitku nasekáme najemno.
  2. V kastrole rozpálíme máslo a orestujeme na něm cibuli, parmskou šunku a pažitku.
  3. Takto orestovanou směs vložíme do nerezové mísy, přidáme na kostky nakrájené kaštany, strouhanku a kaštanové pyré. Vše důkladně promícháme.
  4. Nakonec osolíme, přidáme vejce, muškátový oříšek a pepř a ještě jednou promícháme.
  5. Nádivku uložíme na 12 hodiny do chladničky a poté jí můžeme použít k plnění.