Kaštanová nádivka s parmskou šunkou
Ingredience
Cibule červená |
2 ks |
Kaštanové pyré |
400 g |
Kaštany jedlé |
250 g |
Máslo čerstvé |
75 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pažitka |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Šunka parmská |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Cibuli očistíme a nahrubo nasekáme. Parmskou šunku nakrájíme na proužky a pažitku nasekáme najemno.
- V kastrole rozpálíme máslo a orestujeme na něm cibuli, parmskou šunku a pažitku.
- Takto orestovanou směs vložíme do nerezové mísy, přidáme na kostky nakrájené kaštany, strouhanku a kaštanové pyré. Vše důkladně promícháme.
- Nakonec osolíme, přidáme vejce, muškátový oříšek a pepř a ještě jednou promícháme.
- Nádivku uložíme na 12 hodiny do chladničky a poté jí můžeme použít k plnění.