Husarská roláda

Ingredience


Česnek 25 g
Cibule 50 g
Hovězí výřez 250 g
Kmín celý 1 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Salám měkký 100 g
Sůl 30 g
Vepřový bok 1000 g
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřový bůček opláchneme, zcela zbavíme kostí a rozřízneme jej na plát, který rozklepeme doširoka.
  2. Hovězí výřez společně s cibulí umeleme, přidáme drcený kmín, pepř, třený česnek, papriku a osolíme. Vše promícháme a přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený salám.
  3. Plát masa směsí potřeme, maso zavineme, upevníme provázkem a osolíme na povrchu. Roládu položíme do pekáče na přesekané kosti, zalijeme vodou a dáme do rozehřáté trouby péci. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou a doléváme teplou vodou.
  4. Měkké, dočervena upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a provaříme.
  5. Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.