Husarská roláda
Ingredience
Česnek |
25 g |
Cibule |
50 g |
Hovězí výřez |
250 g |
Kmín celý |
1 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Salám měkký |
100 g |
Sůl |
30 g |
Vepřový bok |
1000 g |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřový bůček opláchneme, zcela zbavíme kostí a rozřízneme jej na plát, který rozklepeme doširoka.
- Hovězí výřez společně s cibulí umeleme, přidáme drcený kmín, pepř, třený česnek, papriku a osolíme. Vše promícháme a přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený salám.
- Plát masa směsí potřeme, maso zavineme, upevníme provázkem a osolíme na povrchu. Roládu položíme do pekáče na přesekané kosti, zalijeme vodou a dáme do rozehřáté trouby péci. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou a doléváme teplou vodou.
- Měkké, dočervena upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a provaříme.
- Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.