Drožďové knedlíčky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 30 g
Droždí 80 g
Majoránka 1 špetka
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme rozdrobené droždí a mícháme, dokud se nám nerozpustí.
  2. Odstavíme ze sporáku, necháme trošku prochladnout, přidáme mléko, vejce, česnek utřený se solí, pepř, majoránku a zahustíme strouhankou.
  3. Lžičkou odkrajujeme kousky a tvoříme malé knedlíčky, které zavařujeme do vroucí polévky. Vaříme asi 5 minut.