Drožďové knedlíčky
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
30 g |
Droždí |
80 g |
Majoránka |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme rozdrobené droždí a mícháme, dokud se nám nerozpustí.
- Odstavíme ze sporáku, necháme trošku prochladnout, přidáme mléko, vejce, česnek utřený se solí, pepř, majoránku a zahustíme strouhankou.
- Lžičkou odkrajujeme kousky a tvoříme malé knedlíčky, které zavařujeme do vroucí polévky. Vaříme asi 5 minut.