Vepřová kolena na rožni
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Hřebíček |
4 ks |
Jablka |
2 ks |
Jalovec |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vepřové koleno |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná a omytá vepřová kolena dobře osolíme a necháme v chladničce 3 dny. Potom kolena zalijeme vodou a necháme další 2-3dny proležet.
- Kolena vaříme spolu s 1 oloupanou cibulí, bobkovým listem a hřebíčkem asi 1 hodinu.
- Kysané zelí uvaříme s jalovcem, scedíme a přidáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka a nasekanou, na slanině osmaženou cibuli.
- Kolena upevníme na rožeň grilu a potřeme je pivem rozvařeným s cukrem a pepřem. Během grilování maso směsí několikrát potřeme.
- Kolena podáváme s připraveným zelím. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.