Vepřová kolena na rožni

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Bobkový list 2 ks
Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Hřebíček 4 ks
Jablka 2 ks
Jalovec 4 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 100 ml
Sůl 2 kávová lžička
Vepřové koleno 2 ks
Voda pitná 2 l
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná a omytá vepřová kolena dobře osolíme a necháme v chladničce 3 dny. Potom kolena zalijeme vodou a necháme další 2-3dny proležet.
  2. Kolena vaříme spolu s 1 oloupanou cibulí, bobkovým listem a hřebíčkem asi 1 hodinu.
  3. Kysané zelí uvaříme s jalovcem, scedíme a přidáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka a nasekanou, na slanině osmaženou cibuli.
  4. Kolena upevníme na rožeň grilu a potřeme je pivem rozvařeným s cukrem a pepřem. Během grilování maso směsí několikrát potřeme.
  5. Kolena podáváme s připraveným zelím. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.