Polská bábovka s pomerančovou kůrou

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Cukr moučkový 50 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 150 g
Mléko plnotučné 0.5 l
Mouka polohrubá 500 g
Mouka pšeničná hrubá 40 g
Olej rostlinný 20 ml
Pomerančová kůra 40 g
Pomerančová šťáva 40 ml
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo utřeme se žloutky a krupicovým cukrem do pěny. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu a postupně po lžících polohrubou mouku a mléko za stálého šlehání. Nakonec vyšleháme tuhý sníh z bílků a vmícháme do těsta spolu s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Podáváme jemně pocukrované moučkovým cukrem.