Polská bábovka s pomerančovou kůrou
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Cukr moučkový |
50 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko plnotučné |
0.5 l |
Mouka polohrubá |
500 g |
Mouka pšeničná hrubá |
40 g |
Olej rostlinný |
20 ml |
Pomerančová kůra |
40 g |
Pomerančová šťáva |
40 ml |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Máslo utřeme se žloutky a krupicovým cukrem do pěny. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu a postupně po lžících polohrubou mouku a mléko za stálého šlehání. Nakonec vyšleháme tuhý sníh z bílků a vmícháme do těsta spolu s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Podáváme jemně pocukrované moučkovým cukrem.