Brynzová polévka s kopřivou a koprem

Ingredience


Cibule 50 g
Hovězí vývar základní 1000 ml
Kmín drcený 3 g
Kopr čerstvý 15 g
Kopřiva 20 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Paprika mletá sladká 10 g
Pepř černý mletý 3 g
Smetana zakysaná 14% 250 ml
Sůl 5 g
Sýr Brynza 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr s kopřivou nasekáme najemno.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přisypeme mletou papriku, přidáme brynzu, promícháme a zalijeme vývarem. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme do polévky, povaříme a nakonec vmícháme kopr s kopřivou. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Povaříme ještě dvě minuty a odstavíme.
  3. Polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme horkou.