Brynzová polévka s kopřivou a koprem
Ingredience
Cibule |
50 g |
Hovězí vývar základní |
1000 ml |
Kmín drcený |
3 g |
Kopr čerstvý |
15 g |
Kopřiva |
20 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Smetana zakysaná 14% |
250 ml |
Sůl |
5 g |
Sýr Brynza |
120 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr s kopřivou nasekáme najemno.
- V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přisypeme mletou papriku, přidáme brynzu, promícháme a zalijeme vývarem. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme do polévky, povaříme a nakonec vmícháme kopr s kopřivou. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Povaříme ještě dvě minuty a odstavíme.
- Polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme horkou.