Nudle se žloutkovým krémem
Ingredience
Cukr moučkový |
1 špetka |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kandované ovoce |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Nudle široké |
250 g |
Pomerančová kůra |
1 špetka |
Rozinky tmavé |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Široké nudle uvaříme v dostatečném množství mírně osolené vody, scedíme a necháme okapat.
- V mléce rozšleháme žloutky, bramborovou mouku, přidáme máslo, omyté rozinky a pomerančovou kůru. Vše za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí.
- Do povařeného krému vmícháme nadrobno nakrájené kandované ovoce, vanilkový cukr a špetku cukru.
- Nudle rozdělíme na talíře a přelijeme připraveným krémem.