Játrové špízy s mandlemi

Ingredience


Hrachové lusky 400 g
Játra drůbeží 600 g
Mandle plátky 100 g
Olej olivový 70 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Ředkvička 150 g
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra omyjeme a necháme dobře okapat, poté je osolíme. Kousky jater napícháme na špízové jehly. Bílky ušleháme do pěny. Ředkvičky omyjeme a rozpůlíme, Z hrachových lusků odkrojíme tuhé konce a omyjeme je.
  2. Špízy obalíme v bílku a poté v plátcích mandlí.
  3. Olej rozpálíme a osmažíme na něm špízy dozlatova. Poté je dáme stranou a na rozpálený olej dáme ředkvičky a hrachové lusky. Krátce osmažíme, osolíme a opepříme. Zeleninu servírujeme teplou se smaženými špízy spolu s výpekem.