Játrové špízy s mandlemi
Ingredience
Hrachové lusky |
400 g |
Játra drůbeží |
600 g |
Mandle plátky |
100 g |
Olej olivový |
70 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Ředkvička |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Játra omyjeme a necháme dobře okapat, poté je osolíme. Kousky jater napícháme na špízové jehly. Bílky ušleháme do pěny. Ředkvičky omyjeme a rozpůlíme, Z hrachových lusků odkrojíme tuhé konce a omyjeme je.
- Špízy obalíme v bílku a poté v plátcích mandlí.
- Olej rozpálíme a osmažíme na něm špízy dozlatova. Poté je dáme stranou a na rozpálený olej dáme ředkvičky a hrachové lusky. Krátce osmažíme, osolíme a opepříme. Zeleninu servírujeme teplou se smaženými špízy spolu s výpekem.