Křehké palačinky s horkými jahodami
Ingredience
Cukr moučkový |
25 g |
Jahody zahradní |
200 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |




-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku smícháme s mlékem, přidáme rozšlehaná vejce, špetku soli a přilijeme lžíci rozpuštěného másla. Důkladně promícháme v jemné těsto a necháme odpočinout.
- Mezitím připravíme horké jahody. Jahody omyjeme, odstopkujeme a rozkrojíme na poloviny. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a jahody a za stálého míchání asi 15min prohříváme.
- Další pánev potřeme olejem, vlijeme vždy malou naběračku těsta a pečeme tenké palačinky. Hotové palačinky rozdělíme na talíře, do středu každé naneseme 2lžíce horkých jahod, přeložíme, posypeme cukrem a ihned podáváme.