Křehké palačinky s horkými jahodami

Křehké palačinky s horkými jahodami - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 25 g
Jahody zahradní 200 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Olej stolní 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku smícháme s mlékem, přidáme rozšlehaná vejce, špetku soli a přilijeme lžíci rozpuštěného másla. Důkladně promícháme v jemné těsto a necháme odpočinout.
  2. Mezitím připravíme horké jahody. Jahody omyjeme, odstopkujeme a rozkrojíme na poloviny. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a jahody a za stálého míchání asi 15min prohříváme.
  3. Další pánev potřeme olejem, vlijeme vždy malou naběračku těsta a pečeme tenké palačinky. Hotové palačinky rozdělíme na talíře, do středu každé naneseme 2lžíce horkých jahod, přeložíme, posypeme cukrem a ihned podáváme.