Borůvkové knedlíky

Ingredience


Borůvky 200 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Cukr moučkový 6 polévková lžíce
Droždí 20 g
Máslo čerstvé 125 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka polohrubá 400 g
Sůl 1 špetka
Tvaroh jemný 250 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku smíchanou se solí. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme mléko, přidáme krupicový cukr, vejce a rozdrobené droždí. Vařečkou důkladně propracujeme až vznikne vláčné, hladké těsto. Zlehka zaprášíme moukou a na teplém místě necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
  2. Poté z těsta na pomoučeném vále rozválíme hrubší plát, rozkrájíme na cca 30 čtverečků, ty naplníme borůvkami a uděláme bochánky.
  3. Knedlíky dáme do vroucí vody a vaříme pod poklicí 5min z jedné a 3min z druhé strany. Po vyjmutí propíchneme vidličkou.
  4. Ihned podáváme posypané cukrem, rozdrobeným tvarohem a polité máslem.