Borůvkové knedlíky
Ingredience
Borůvky |
200 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
6 polévková lžíce |
Droždí |
20 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka polohrubá |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
250 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy nasypeme mouku smíchanou se solí. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme mléko, přidáme krupicový cukr, vejce a rozdrobené droždí. Vařečkou důkladně propracujeme až vznikne vláčné, hladké těsto. Zlehka zaprášíme moukou a na teplém místě necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
- Poté z těsta na pomoučeném vále rozválíme hrubší plát, rozkrájíme na cca 30 čtverečků, ty naplníme borůvkami a uděláme bochánky.
- Knedlíky dáme do vroucí vody a vaříme pod poklicí 5min z jedné a 3min z druhé strany. Po vyjmutí propíchneme vidličkou.
- Ihned podáváme posypané cukrem, rozdrobeným tvarohem a polité máslem.