Rajčata s lilkem v oleji

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Lilek 300 g
Olej česnekový 4 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 125 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi rozpálíme olivový a slunečnicový olej. Přidáme omytý, na delší hranolky nakrájený lilek a za stálého míchání restujeme asi 3 minuty. Vyjmeme na papírovou utěrku.
  2. Do pánve přidáme česnekový olej a omytá, rozpůlená rajčátka. Restujeme 2 minuty doměkka.
  3. Lilek, rajčata a nasekanou bazalku vložíme do mísy, zlehka promícháme a pod pokličkou necháme 1 hodinu proležet na teplém místě.
  4. Nakonec směs podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme jako teplou přílohu k masům.