Rajčata s lilkem v oleji
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Lilek |
300 g |
Olej česnekový |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
125 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V pánvi rozpálíme olivový a slunečnicový olej. Přidáme omytý, na delší hranolky nakrájený lilek a za stálého míchání restujeme asi 3 minuty. Vyjmeme na papírovou utěrku.
- Do pánve přidáme česnekový olej a omytá, rozpůlená rajčátka. Restujeme 2 minuty doměkka.
- Lilek, rajčata a nasekanou bazalku vložíme do mísy, zlehka promícháme a pod pokličkou necháme 1 hodinu proležet na teplém místě.
- Nakonec směs podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme jako teplou přílohu k masům.