Rýžová polévka s mrkví a hráškem

Ingredience


Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 160 g
Mrkev kořen 60 g
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Polévkové kostky Vitana 2 ks
Rýže předvařená (parboiled) 80 g
Sůl 10 g
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přisypeme předvařenou rýži, osolíme, opepříme, přidáme dvě polévkové kostky Vitana a mrkev nakrájenou na kolečka. Povaříme 15 minut.
  2. Do hlubokých talířů dáme vždy dvě lžíce nakládaného hrášku a zalijeme horkou polévkou. Každou porci posypeme posekanou pažitkou a můžeme podávat.