Rýžová polévka s mrkví a hráškem
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
160 g |
Mrkev kořen |
60 g |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Polévkové kostky Vitana |
2 ks |
Rýže předvařená (parboiled) |
80 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přisypeme předvařenou rýži, osolíme, opepříme, přidáme dvě polévkové kostky Vitana a mrkev nakrájenou na kolečka. Povaříme 15 minut.
- Do hlubokých talířů dáme vždy dvě lžíce nakládaného hrášku a zalijeme horkou polévkou. Každou porci posypeme posekanou pažitkou a můžeme podávat.