Houby se smetanovou omáčkou

Ingredience


Anglická slanina 125 g
Česnek 2 stroužek
Ciabatta 1 ks
Cibule 1 ks
Estragon 1 polévková lžíce
Houby čerstvé 450 g
Maizena - kukuřičný škrob 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 60 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 8 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 120 ml
Zakysaná smetana 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velké pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu, vyjmeme na talíř a uchováme na teplém místě.
  2. Do pánve přidáme máslo, zpěníme a vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a rozmělněný česnek. Opražíme dozlatova.
  3. Houby očistíme a velké rozpůlíme. Přidáme je do pánve a za častého promícháme zvolna restujeme asi 10 minut. Přilijeme víno, okořeníme muškátem a přivedeme k varu. Pod pokličkou podusíme 5 minut.
  4. Potom do směsi vmícháme zakysanou smetanu a slaninu. Maizenu smícháme s 1 lžící vody, přilijeme do pánve a mícháme do zhoustnutí.
  5. Nakonec pokrm osolíme, opepříme a přidáme nasekaný estragon. Podáváme ihned na předem opečené ciabattě, obložené cherry rajčátky.