Houby se smetanovou omáčkou
Ingredience
Anglická slanina |
125 g |
Česnek |
2 stroužek |
Ciabatta |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Estragon |
1 polévková lžíce |
Houby čerstvé |
450 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
60 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
8 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
120 ml |
Zakysaná smetana |
300 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velké pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu, vyjmeme na talíř a uchováme na teplém místě.
- Do pánve přidáme máslo, zpěníme a vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a rozmělněný česnek. Opražíme dozlatova.
- Houby očistíme a velké rozpůlíme. Přidáme je do pánve a za častého promícháme zvolna restujeme asi 10 minut. Přilijeme víno, okořeníme muškátem a přivedeme k varu. Pod pokličkou podusíme 5 minut.
- Potom do směsi vmícháme zakysanou smetanu a slaninu. Maizenu smícháme s 1 lžící vody, přilijeme do pánve a mícháme do zhoustnutí.
- Nakonec pokrm osolíme, opepříme a přidáme nasekaný estragon. Podáváme ihned na předem opečené ciabattě, obložené cherry rajčátky.