Křemenáče se smetanovou omáčkou a těstovinami

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Bujón zeleninový 1 dl
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hrášek 200 g
Křemenáče 400 g
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Paprikový protlak 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 kávová lžička
Petržel - nať 0.5 polévková lžíce
Smetana sladká 12% 2 dl
Sůl 3 kávová lžička
Sýr Čedar 150 g
Těstoviny Farfalle 400 g
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Křemenáče očistíme, omyjeme a rozkrájíme na silnější plátky, malé plodnice jen rozpůlíme. Tvrdý sýr nastrouháme. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. Omyté lístky bazalky odložíme na ozdobu.
  2. V pánvi zahřejeme olej na středně vysokou teplotu a houby restujeme. Přidáme cibuli, česnek, paprikový pikantní krém. Promícháme a smažíme asi 1-2 minuty, do doby až změkne cibule. Ochutíme solí, pepřem, přilijeme zeleninový bujon a vaříme 1 minutu. Pak přidáme smetanu, mražený zelený hrášek a pomalu vaříme asi 3 minuty. Nakonec zamícháme petrželovou nať.
  3. Mezitím uvaříme těstoviny ve tvaru motýlků - Farfalle. Ve velkém hrnci přivedeme osolenou (1.5 lžičky) vodu k varu. Těstoviny vaříme podle návodu, musí být pevné na skus. Uvařené těstoviny scedíme, pak je dáme do hrnce s omáčkou.
  4. Promícháme, vše přeložíme do velké mísy, posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme bazalkovými lístky a podáváme.