Křemenáče se smetanovou omáčkou a těstovinami
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Bujón zeleninový |
1 dl |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
200 g |
Křemenáče |
400 g |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Paprikový protlak |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
0.5 polévková lžíce |
Smetana sladká 12% |
2 dl |
Sůl |
3 kávová lžička |
Sýr Čedar |
150 g |
Těstoviny Farfalle |
400 g |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Křemenáče očistíme, omyjeme a rozkrájíme na silnější plátky, malé plodnice jen rozpůlíme. Tvrdý sýr nastrouháme. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. Omyté lístky bazalky odložíme na ozdobu.
- V pánvi zahřejeme olej na středně vysokou teplotu a houby restujeme. Přidáme cibuli, česnek, paprikový pikantní krém. Promícháme a smažíme asi 1-2 minuty, do doby až změkne cibule. Ochutíme solí, pepřem, přilijeme zeleninový bujon a vaříme 1 minutu. Pak přidáme smetanu, mražený zelený hrášek a pomalu vaříme asi 3 minuty. Nakonec zamícháme petrželovou nať.
- Mezitím uvaříme těstoviny ve tvaru motýlků - Farfalle. Ve velkém hrnci přivedeme osolenou (1.5 lžičky) vodu k varu. Těstoviny vaříme podle návodu, musí být pevné na skus. Uvařené těstoviny scedíme, pak je dáme do hrnce s omáčkou.
- Promícháme, vše přeložíme do velké mísy, posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme bazalkovými lístky a podáváme.