Kančí maso s hlívou ústřičnou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Hlíva ústřičná 150 g
Kančí kýta 800 g
Kapusta růžičková 150 g
Kečup 1 polévková lžíce
Kmín mletý 0.25 kávová lžička
Olej rostlinný 80 ml
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam uzený 45% 150 g
Voda pitná 550 ml
Hovězí vývar základní 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlívu uvaříme ve čtvrtlitru vody, scedíme, necháme okapat a nakrájíme, cibuli a česnek nakrájíme na kolečka, růžičkovou kapustu povaříme ve zbylé vodě, scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Ořechy nahrubo nasekáme, kýtu nakrájíme na nudličky.
  2. V kastrole na oleji orestujeme maso, přidáme cibuli s česnekem, přilijeme vývar, přimícháme hlívu, ořechy, růžičkovou kapustu, kečup, sójovou omáčku, okořeníme kmínem, osolíme a za stálého míchání dusíme zhruba deset minut.
  3. Směs servírujeme posypanou hrubě strouhaným uzeným sýrem.