Kančí maso s hlívou ústřičnou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hlíva ústřičná |
150 g |
Kančí kýta |
800 g |
Kapusta růžičková |
150 g |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Kmín mletý |
0.25 kávová lžička |
Olej rostlinný |
80 ml |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam uzený 45% |
150 g |
Voda pitná |
550 ml |
Hovězí vývar základní |
50 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hlívu uvaříme ve čtvrtlitru vody, scedíme, necháme okapat a nakrájíme, cibuli a česnek nakrájíme na kolečka, růžičkovou kapustu povaříme ve zbylé vodě, scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Ořechy nahrubo nasekáme, kýtu nakrájíme na nudličky.
- V kastrole na oleji orestujeme maso, přidáme cibuli s česnekem, přilijeme vývar, přimícháme hlívu, ořechy, růžičkovou kapustu, kečup, sójovou omáčku, okořeníme kmínem, osolíme a za stálého míchání dusíme zhruba deset minut.
- Směs servírujeme posypanou hrubě strouhaným uzeným sýrem.