Polévkový svítek z hub

Ingredience


Máslo čerstvé 30 g
Mouka polohrubá 50 g
Olej olivový 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 5 g
Sůl 3 g
Vejce slepičí 1 ks
Žampiony - sterilované 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku.
  2. Do misky vložíme měkké máslo, přidáme žloutek a vyšleháme. Přisypeme mouku a sníh z bílku. Nakonec přimícháme nadrobno posekané nakládané žampiony. Osolíme, opeříme a přimícháme posekanou petrželku. V pánvi rozehřejeme olej, těsto rozprostřeme po celé pánvi a zvolna z obou stran osmažíme. Svítek nakrájíme na malé kostičky a můžeme ho použít dále.