Polévkový svítek z hub
Ingredience
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka polohrubá |
50 g |
Olej olivový |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
5 g |
Sůl |
3 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žampiony - sterilované |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku.
- Do misky vložíme měkké máslo, přidáme žloutek a vyšleháme. Přisypeme mouku a sníh z bílku. Nakonec přimícháme nadrobno posekané nakládané žampiony. Osolíme, opeříme a přimícháme posekanou petrželku. V pánvi rozehřejeme olej, těsto rozprostřeme po celé pánvi a zvolna z obou stran osmažíme. Svítek nakrájíme na malé kostičky a můžeme ho použít dále.