Rožněná štika s bylinkami a zeleninou po řecku
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks |
Cibule |
4 ks |
Citrony |
2 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
1 hrst |
Štika obecná |
1 kg |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykuchanou rybu očistíme, nařízneme vně podél páteře a dovnitř dáme petržel, bazalku a rozmarýn. Přidáme plátky citronu a jednu cibuli.
- Rybu potřeme olejem, pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanými bylinkami, ochutíme solí a pepřem, zabalíme do alobalu a grilujeme cca 30min.
- Rajčata a zbylou cibuli také zlehka opečeme.