Králičí játra na čínský způsob

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 50 g
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Játra králičí 500 g
Olej olivový 40 ml
Omáčka sójová 20 ml
Paprika červená 70 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 150 g
Solamyl - bramborový škrob 30 g
Sůl 1 špetka
Ucho Jidášovo 100 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno rýžové čínské 10 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme a pokrájíme na tenčí nudličky. Škrob smícháme s vodou a vejcem. Maso ve směsi obalíme a necháme odležet 30 minut v chladu. Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na hrubé kousky. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky.
  2. Houby povaříme 5 minut ve vroucí vodě, poté odstavíme a pokrájíme na nudličky. Olej rozpálíme a maso na něm osmahneme po dobu 4 minut, poté přisypeme zeleninu, houby a česnek a smažíme další 2 minuty. Dochutíme solí, pepřem, vínem a sójovou omáčkou.
  3. Je-li omáčka řídká, je možné jí dohustit trochou škrobu rozpuštěného v 50ml vody.