Králičí játra na čínský způsob
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
50 g |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Játra králičí |
500 g |
Olej olivový |
40 ml |
Omáčka sójová |
20 ml |
Paprika červená |
70 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
150 g |
Solamyl - bramborový škrob |
30 g |
Sůl |
1 špetka |
Ucho Jidášovo |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno rýžové čínské |
10 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme a pokrájíme na tenčí nudličky. Škrob smícháme s vodou a vejcem. Maso ve směsi obalíme a necháme odležet 30 minut v chladu. Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na hrubé kousky. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky.
- Houby povaříme 5 minut ve vroucí vodě, poté odstavíme a pokrájíme na nudličky. Olej rozpálíme a maso na něm osmahneme po dobu 4 minut, poté přisypeme zeleninu, houby a česnek a smažíme další 2 minuty. Dochutíme solí, pepřem, vínem a sójovou omáčkou.
- Je-li omáčka řídká, je možné jí dohustit trochou škrobu rozpuštěného v 50ml vody.