Mořská směs v tomatě

Ingredience


Ančovičky konzervované 2 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Citrony 1 ks
Hřebenatka 100 g
Kapary 1 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 200 g
Mořský ďas 100 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 300 ml
Šalotka 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 250 ml
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrole rozehřejeme olivový olej. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku, nadrobno nakrájený řapíkatý celer, nasekaný česnek a okapané ančovičky. Osolíme, okořeníme chilli, pepřem a za stálého míchání zvolna restujeme 5 minut.
  2. Potom přidáme rajčata, přilijeme víno, vývar a omáčku povaříme do zhoustnutí. Nakonec do omáčky vložíme omyté krevety, hřebenatky a mořského ďasa. Ochutíme citronovou kůrou a šťávou, kapary a povaříme 5 minut.