Mořská směs v tomatě
Ingredience
Ančovičky konzervované |
2 ks |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Citrony |
1 ks |
Hřebenatka |
100 g |
Kapary |
1 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
200 g |
Mořský ďas |
100 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
300 ml |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
250 ml |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrole rozehřejeme olivový olej. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku, nadrobno nakrájený řapíkatý celer, nasekaný česnek a okapané ančovičky. Osolíme, okořeníme chilli, pepřem a za stálého míchání zvolna restujeme 5 minut.
- Potom přidáme rajčata, přilijeme víno, vývar a omáčku povaříme do zhoustnutí. Nakonec do omáčky vložíme omyté krevety, hřebenatky a mořského ďasa. Ochutíme citronovou kůrou a šťávou, kapary a povaříme 5 minut.