Fazolky s houbami

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Fazolové lusky zelené 400 g
Houby čerstvé 500 g
Kmín celý 1 špetka
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté fazolky povaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme a nakrájíme.
  2. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, sůl, kmín a dusíme tak dlouho, až se všechna voda vypaří. Potom přidáme fazolky, poprášíme je hladkou moukou a ještě chvíli podusíme.
  3. Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.