Fazolky s houbami
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Fazolové lusky zelené |
400 g |
Houby čerstvé |
500 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté fazolky povaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme a nakrájíme.
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, sůl, kmín a dusíme tak dlouho, až se všechna voda vypaří. Potom přidáme fazolky, poprášíme je hladkou moukou a ještě chvíli podusíme.
- Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.