Zeleninový Ajvar
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
500 g |
Cukr krupice |
60 g |
Ocet kvasný lihový |
50 ml |
Olej olivový |
50 ml |
Olej stolní |
200 ml |
Paprika červená |
1000 g |
Rajčata |
1000 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.
- Olej rozpálíme a orestujeme na něm zeleninu. Přiklopíme a necháme dusit do změknutí.
- Potom přidáme ocet, sůl, cukr a chilli. Vaříme dále do zhoustnutí. Uvařený ajvar nalijeme do vyvařených sklenic, zavřeme víčky a necháme vychladnout.