Vepřový bůček debrecínský
Ingredience
Cibule |
100 g |
Hovězí maso přední |
200 g |
Kmín celý |
2 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Párky Debrecínské |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
30 g |
Vepřový bok |
1000 g |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a rozřízneme na plát, který naklepeme doširoka.
- Hovězí maso společně s cibulí umeleme, osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín. Vše promícháme.
- Plát masa potřeme směsí, do středu položíme oloupané párky a maso zavineme do rolády. Převážeme provázkem a osolíme na povrchu.
- Roládu položíme do pekáče na přesekané kosti, podlijeme vodou a za občasného přelévání vlastní šťávou pečeme v rozehřáté troubě doměkka.
- Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Podle potřeby dosolíme a povaříme.
- Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.