Koláč hruškový

Ingredience


Cukr krupice 3 polévková lžíce
Hrušky 5 ks
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 800 ml
Mouka polohrubá 250 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, vody a másla vypracujeme těsto, které vyválíme a vložíme do formy, na stěnách uděláme okraj. Na těsto vkládáme plátky oloupaných hrušek.
  2. V hrnci smícháme cukr, mléko a vejce. Zahřejeme za stálého míchání na mírném ohni do zhoustnutí, ale nevaříme.
  3. Poté nalijeme na těsto s hruškami a koláč pečeme 40 minut ve vyhřáté troubě.