Koláč hruškový
Ingredience
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Hrušky |
5 ks |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
800 ml |
Mouka polohrubá |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Z mouky, vody a másla vypracujeme těsto, které vyválíme a vložíme do formy, na stěnách uděláme okraj. Na těsto vkládáme plátky oloupaných hrušek.
- V hrnci smícháme cukr, mléko a vejce. Zahřejeme za stálého míchání na mírném ohni do zhoustnutí, ale nevaříme.
- Poté nalijeme na těsto s hruškami a koláč pečeme 40 minut ve vyhřáté troubě.