Kuřecí nudličky s granátovým jablkem
Ingredience
Jablko granátové |
1 ks |
Kari koření |
1 špetka |
Kuřecí prsa |
200 g |
Limetková šťáva |
2 kávová lžička |
Olej česnekový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
4 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
270 g |
Sůl bylinková |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
125 ml |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní rýži. Po uvaření ji slijeme a odložíme stranou.
- Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme kari, vložíme do kastrolu a na oleji 5 minut restujeme. Následně podlijeme drůbežím vývarem a 3 minuty dusíme. Poté přidáme uvařenou rýži, promícháme a ještě 2 minuty podusíme.
- Granátové jablko rozkrojíme, zrníčka vydlabeme, přidáme do kastrolu s rýží a zakápneme limetkovou šťávou. Nakonec přimícháme také najemno nasekanou pažitku.
- Servírujeme na připravené talíře.