Kuřecí nudličky s granátovým jablkem

Ingredience


Jablko granátové 1 ks
Kari koření 1 špetka
Kuřecí prsa 200 g
Limetková šťáva 2 kávová lžička
Olej česnekový 2 polévková lžíce
Pažitka 4 polévková lžíce
Rýže loupaná 270 g
Sůl bylinková 1 špetka
Vývar drůbeží 125 ml
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní rýži. Po uvaření ji slijeme a odložíme stranou.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme kari, vložíme do kastrolu a na oleji 5 minut restujeme. Následně podlijeme drůbežím vývarem a 3 minuty dusíme. Poté přidáme uvařenou rýži, promícháme a ještě 2 minuty podusíme.
  3. Granátové jablko rozkrojíme, zrníčka vydlabeme, přidáme do kastrolu s rýží a zakápneme limetkovou šťávou. Nakonec přimícháme také najemno nasekanou pažitku.
  4. Servírujeme na připravené talíře.