Bublanina s mandlovými lupínky a malinami

Bublanina s mandlovými lupínky a malinami - obrázek

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 250 g
Cukr vanilka 12 g
Kypřicí prášek do pečiva 12 g
Maliny 500 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka polohrubá 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Mouka pšeničná hrubá 150 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme 150g hrubé mouky, 75g másla a 75g moučkového cukru. Vypracujeme drobenku, do které přimícháme mandlové lupínky. Necháme v chladu odležet.
  2. Vyšší plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vanilinový cukr smícháme s krupicovým cukrem, rozmícháme s vejci, citronovou šťávou a kůrou. Pečlivě promícháme do vzniknutí husté pěny, poté přilijeme smetanu a po částech přisypeme mouku a prášek do pečiva.
  3. Těsto nalijeme na vymazaný plech, posypeme malinami a mandlovou drobenkou. Pečeme při 180°C 40 minut.