Jahodový dezert s čokoládou
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr moučkový |
30 g |
Jahody zahradní |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Olej rostlinný |
300 ml |
Pistácie |
30 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mouky, vajec, moučkového cukru a 100ml vody umícháme těsto, v kterém namočíme omyté jahody. Čokoládu nalámeme na kousky a necháme rozpustit ve vodní lázni. Pistácie nahrubo nasekáme.
- Olej rozpálíme a osmažíme na něm obalené jahody.
- Servírujeme přelité čokoládou a posypané sekanými pistáciemi.