Dvoubarevná rolka s plněnými bramborami

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Brambory 300 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 300 g
Kuřecí prsa 300 g
Olej rostlinný 300 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 45% 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso naklepeme na tenčí plátky a vždy plátek hovězího a kuřecího srolujeme dohromady. Nakrájíme na cca 4cm dlouhé špalíčky a propíchneme špízovací jehlou, osolíme a opepříme. Brambory dobře vydrhneme, rozpůlíme podélně a dužinu dlabeme tak, aby zůstala pod slupkou cca 3mm silná dužina. Slaninu pokrájíme na menší kousky, stejně tak sýr.
  2. Masové špízy krátce osmahneme na rozpáleném oleji a dáme stranou, na pánev dáme slaninu a osmažíme dozlatova. V silnější vrstvě oleje osmahneme bramborové kalíšky. Poté je naplníme směsí sýru a slaniny a dáme na plech, přidáme masové rolky a necháme péct 10 minut při 190°C.