Kuličky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou

Ingredience


Cukr vanilka 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hrubá 80 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo rozpustíme ve vodě, osolíme a uvedeme k varu. Postupně vmícháme mouku a za stálého míchání těsto vaříme tak dlouho, dokud se nelepí na stěny hrnce. Poté přendáme do misky a vmícháme vejce.
  2. Z těsta tvarujeme cukrářským sáčkem na plech vyložený papírem menší ozdobné hrudky.
  3. Pečeme při 200°C 10 minut, poté snížíme teplotu na 170°C a pečeme ještě 10 minut.
  4. Smetanu vyšleháme s vanilinovým cukrem do tuhé šlehačky. Jednotlivé kuličky naplníme pomocí cukrářského sáčku šlehačkou.