Kuličky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou
Ingredience
Cukr vanilka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hrubá |
80 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Máslo rozpustíme ve vodě, osolíme a uvedeme k varu. Postupně vmícháme mouku a za stálého míchání těsto vaříme tak dlouho, dokud se nelepí na stěny hrnce. Poté přendáme do misky a vmícháme vejce.
- Z těsta tvarujeme cukrářským sáčkem na plech vyložený papírem menší ozdobné hrudky.
- Pečeme při 200°C 10 minut, poté snížíme teplotu na 170°C a pečeme ještě 10 minut.
- Smetanu vyšleháme s vanilinovým cukrem do tuhé šlehačky. Jednotlivé kuličky naplníme pomocí cukrářského sáčku šlehačkou.