Srnčí plec s křenovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houbové koření |
0.5 kávová lžička |
Hovězí vývar základní |
600 ml |
Křen |
1.5 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
2 ks |
Olej rostlinný |
80 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Srnčí plec |
800 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
300 ml |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Houby čerstvé |
100 g |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plec vykostíme, cibuli jemně nakrájíme, houby nakrájíme, uvaříme a scedíme. Křen jemně nastrouháme, okurky nakrájíme na kostičky.
- Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme. Maso zalijeme vývarem, přidáme houbové koření, sůl, pepř a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
- Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do šťávy zašleháme jíšku, rozředíme vodou a čtvrt hodiny provaříme. Poté omáčku přecedíme, přidáme okurky a křen a vše jen prohřejeme.
- Maso naporcujeme a přelijeme omáčkou.