Srnčí plec s křenovou omáčkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Houbové koření 0.5 kávová lžička
Hovězí vývar základní 600 ml
Křen 1.5 polévková lžíce
Okurky nakládané 2 ks
Olej rostlinný 80 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Srnčí plec 800 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 300 ml
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Houby čerstvé 100 g
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plec vykostíme, cibuli jemně nakrájíme, houby nakrájíme, uvaříme a scedíme. Křen jemně nastrouháme, okurky nakrájíme na kostičky.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme. Maso zalijeme vývarem, přidáme houbové koření, sůl, pepř a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
  3. Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do šťávy zašleháme jíšku, rozředíme vodou a čtvrt hodiny provaříme. Poté omáčku přecedíme, přidáme okurky a křen a vše jen prohřejeme.
  4. Maso naporcujeme a přelijeme omáčkou.