Sezamová křidélka na grilu

Sezamová křidélka na grilu - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Med včelí 30 ml
Omáčka sójová 60 ml
Sezam - semena 20 g
Sherry brandy 10 ml
Tymián čerstvý 6 g
Zázvor celý 4 g
Kuřecí křídla 2 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zázvor a česnek oloupeme. Česnek utřeme a zázvor nastrouháme na jemném struhadle. Sójovou omáčku, med, sherry, česnek a zázvor smícháme dohromady.
  2. Maso omyjeme a naložíme na 30 minut do marinády.
  3. Marinovaná křidélka ugrilujeme na rozpáleném grilu. Sezamová semínka necháme opražit nasucho na grilovací desce, poté v nich obalíme grilované maso.