Kuličky z kančího mletého masa

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 0.25 kávová lžička
Cibule 2 ks
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Kančí plec 500 g
Kečup 100 g
Mléko polotučné 80 ml
Olej rostlinný 80 ml
Olivy zelené 100 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 0.5 polévková lžíce
Rohlíky bílé 2 ks
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka. Maso nakrájíme na kostky a umeleme s jednou cibulí a vymačkanými rohlíky. K masu přimícháme vejce, hořčici, drobně posekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek, sůl, pepř a směs dobře promícháme. Z hmoty tvoříme kuličky, které klademe do pekáče na oleji zpěněnou drobně nakrájenou cibuli a pečeme ve středně předehřáté troubě. Když jsou kuličky téměř hotové, přidáme kečup, rozpůlené olivy, skořici, chilli koření, vodu, promícháme a dopečeme.