Kuličky z kančího mletého masa
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.25 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Kančí plec |
500 g |
Kečup |
100 g |
Mléko polotučné |
80 ml |
Olej rostlinný |
80 ml |
Olivy zelené |
100 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
0.5 polévková lžíce |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka. Maso nakrájíme na kostky a umeleme s jednou cibulí a vymačkanými rohlíky. K masu přimícháme vejce, hořčici, drobně posekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek, sůl, pepř a směs dobře promícháme. Z hmoty tvoříme kuličky, které klademe do pekáče na oleji zpěněnou drobně nakrájenou cibuli a pečeme ve středně předehřáté troubě. Když jsou kuličky téměř hotové, přidáme kečup, rozpůlené olivy, skořici, chilli koření, vodu, promícháme a dopečeme.