Medová stehýnka s hořčičnou omáčkou
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Kuřecí stehna |
1200 g |
Med včelí |
130 ml |
Víno červené |
80 ml |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z vína, medu, nakrájené chilli papričky, soli a hořčice umícháme marinádu. 1/3 marinády odlijeme a naložíme do ní na 30 minut kuřecí stehna.
- Zakysanou smetanu smícháme se zbylou marinádou.
- Marinované maso ogrilujeme na rozpáleném grilu po dobu 15 minut přiklopené, poté bez víka. Pravidelně potíráme marinádou a grilujeme celkem cca 45 minut. Občas otočíme.
- Krémovou omáčku servírujeme s grilovaným masem.