Medová stehýnka s hořčičnou omáčkou

Medová stehýnka s hořčičnou omáčkou - obrázek

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Hořčice 1 kávová lžička
Kuřecí stehna 1200 g
Med včelí 130 ml
Víno červené 80 ml
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z vína, medu, nakrájené chilli papričky, soli a hořčice umícháme marinádu. 1/3 marinády odlijeme a naložíme do ní na 30 minut kuřecí stehna.
  2. Zakysanou smetanu smícháme se zbylou marinádou.
  3. Marinované maso ogrilujeme na rozpáleném grilu po dobu 15 minut přiklopené, poté bez víka. Pravidelně potíráme marinádou a grilujeme celkem cca 45 minut. Občas otočíme.
  4. Krémovou omáčku servírujeme s grilovaným masem.