Grilované vepřové maso s polentou
Ingredience
Bazalka |
4 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Olej olivový |
15 ml |
Olej stolní |
30 ml |
Pesto rosso |
170 g |
Polenta |
500 g |
Vepřová kýta |
1200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bazalku umyjeme a nasekáme na drobné kousky, smícháme s olivovým olejem, pestem a citronovou šťávou. Maso odblaníme a naložíme do poloviny marinády. Marinujeme 30 minut v chladu.
- Plátky masa grilujeme nad rozpáleným grilem po dobu 40 minut. Během grilování potíráme marinádou. Poté pokrájíme polentu na kousky cca 7x5 cm velké a potřeme olejem. Grilujeme do zezlátnutí cca 4 minuty z každé strany. Grilované maso servírujeme s polentou, přelité zbytkem marinády.