Grilované vepřové maso s polentou

Grilované vepřové maso s polentou - obrázek

Ingredience


Bazalka 4 g
Citronová šťáva 20 ml
Olej olivový 15 ml
Olej stolní 30 ml
Pesto rosso 170 g
Polenta 500 g
Vepřová kýta 1200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bazalku umyjeme a nasekáme na drobné kousky, smícháme s olivovým olejem, pestem a citronovou šťávou. Maso odblaníme a naložíme do poloviny marinády. Marinujeme 30 minut v chladu.
  2. Plátky masa grilujeme nad rozpáleným grilem po dobu 40 minut. Během grilování potíráme marinádou. Poté pokrájíme polentu na kousky cca 7x5 cm velké a potřeme olejem. Grilujeme do zezlátnutí cca 4 minuty z každé strany. Grilované maso servírujeme s polentou, přelité zbytkem marinády.