Grilované hovězí s marinovanými bramborami
Ingredience
Brambory |
300 g |
Cukr krupice |
40 g |
Ocet kvasný lihový |
90 ml |
Olej olivový |
15 ml |
Omáčka sójová |
10 ml |
Protlak rajčatový |
10 ml |
Rajčata zelená |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
15 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
30 ml |
Zázvor celý |
6 g |
Hovězí maso přední |
1 kg |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Maso osolíme, opepříme a potřeme olejem. Maso převážeme provázkem do balíčku. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kusy. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zázvor, ocet, sójovou omáčku, cukr, protlak, worcester a špetku soli promícháme a uvedeme k varu. Vaříme do zhoustnutí. Vznikne nám tak marináda na maso. Zbytek oleje smícháme s vodou, pestem, drceným česnekem. Směsí zalijeme brambory a dobře promícháme.
- Brambory a maso dáme grilovat nad rozpálený gril. Maso potíráme marinádou a grilujeme cca 90 minut. Brambory grilujeme v přímém žáru 40 minut.