Grilované hovězí s marinovanými bramborami

Grilované hovězí s marinovanými bramborami - obrázek

Ingredience


Brambory 300 g
Cukr krupice 40 g
Ocet kvasný lihový 90 ml
Olej olivový 15 ml
Omáčka sójová 10 ml
Protlak rajčatový 10 ml
Rajčata zelená 2 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Voda pitná 15 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 30 ml
Zázvor celý 6 g
Hovězí maso přední 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso osolíme, opepříme a potřeme olejem. Maso převážeme provázkem do balíčku. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kusy. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zázvor, ocet, sójovou omáčku, cukr, protlak, worcester a špetku soli promícháme a uvedeme k varu. Vaříme do zhoustnutí. Vznikne nám tak marináda na maso. Zbytek oleje smícháme s vodou, pestem, drceným česnekem. Směsí zalijeme brambory a dobře promícháme.
  2. Brambory a maso dáme grilovat nad rozpálený gril. Maso potíráme marinádou a grilujeme cca 90 minut. Brambory grilujeme v přímém žáru 40 minut.