Fleky zapečené se zvěřinou

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 80 ml
Muškátový květ 0.25 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Srnčí plec 600 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Těstoviny fleky 500 g
Voda pitná 2 l
Mléko polotučné 300 ml
Sádlo škvařené 0.5 polévková lžíce
Strouhanka 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, maso umeleme, petrželovou nať hrubě nasekáme, sýr nastrouháme.
  2. Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso, sůl, pepř a usmažíme. Do usmažené směsi přilijeme vývar a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
  3. V mezičase uvaříme v osolené vodě fleky, scedíme a necháme okapat.
  4. Do hotové směsi přimícháme muškátový květ, hrubě posekanou petrželovou nať a v míse promícháme s fleky.
  5. Směs vložíme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a v předehřáté troubě chvíli zapečeme. Poté směs přelijeme vejci rozšlehanými v mléce a dopečeme.
  6. Fleky podáváme posypané strouhaným sýrem.