Fleky zapečené se zvěřinou
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
80 ml |
Muškátový květ |
0.25 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Srnčí plec |
600 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Těstoviny fleky |
500 g |
Voda pitná |
2 l |
Mléko polotučné |
300 ml |
Sádlo škvařené |
0.5 polévková lžíce |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, maso umeleme, petrželovou nať hrubě nasekáme, sýr nastrouháme.
- Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso, sůl, pepř a usmažíme. Do usmažené směsi přilijeme vývar a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
- V mezičase uvaříme v osolené vodě fleky, scedíme a necháme okapat.
- Do hotové směsi přimícháme muškátový květ, hrubě posekanou petrželovou nať a v míse promícháme s fleky.
- Směs vložíme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a v předehřáté troubě chvíli zapečeme. Poté směs přelijeme vejci rozšlehanými v mléce a dopečeme.
- Fleky podáváme posypané strouhaným sýrem.