Omáčka tvarohová

Ingredience


Cibule 1 ks
Hořčice 2 polévková lžíce
Jalovec 10 g
Křen 20 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový 0.5 dl
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tvaroh měkký 200 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celé vejce uvaříme, scedíme ochladíme, oloupeme, vyndáme žloutky, které dáme do mísy, kam přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli, jalovec, tvaroh, křen, máslo, hořčici, mletou papriku, olej a mixérem všechno rozmixujeme do hladké a lesklé hmoty, kterou ještě dochutíme solí a pepřem. Hotovou omáčku skladujeme na chladném místě. Pokud chceme podávat teplou, těsně před podáváním ji zahřejeme.