Omáčka tvarohová
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Jalovec |
10 g |
Křen |
20 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový |
0.5 dl |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tvaroh měkký |
200 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celé vejce uvaříme, scedíme ochladíme, oloupeme, vyndáme žloutky, které dáme do mísy, kam přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli, jalovec, tvaroh, křen, máslo, hořčici, mletou papriku, olej a mixérem všechno rozmixujeme do hladké a lesklé hmoty, kterou ještě dochutíme solí a pepřem. Hotovou omáčku skladujeme na chladném místě. Pokud chceme podávat teplou, těsně před podáváním ji zahřejeme.