Mocca dort s mandlemi

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr moučkový 170 g
Mandle 70 g
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hrubá 80 g
Piškoty cukrářské 70 g
Vaječný bílek slepičí 8 ks
Vaječný žloutek slepičí 8 ks
Vanilka mletá 1 špetka
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Cukr moučkový 310 g
Káva turecká 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 200 g
Vanilka mletá 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 200 ml
Cukr moučkový 300 g
Káva turecká 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo utřeme, přidáme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru a vanilku a třeme cca 15 minut. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané mandle, rozdrobené piškoty a mouku.
  2. Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 45 minut.
  3. Mezitím si připravíme krém - v nerezové misce ušleháme vejce s vanilkou a 110 g cukru. Do hrnce si nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, poté ztlumíme plamen a do vody položíme misku s vejci a cukrem a šleháme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Mezitím umícháme do pěny máslo, přidáme zbytek cukru a za stálého míchání přidáváme vařený krém a po kapkách černou kávu.
  4. Upečený korpus na dort necháme vychladnout, vyjmeme z formy, dvakrát prořízneme, naplníme krémem a povrch přelijeme polevou.
  5. Na polevu přelijeme cukr horkou černou kávou a třeme do zhoustnutí.