Vepřové kýta s pšenicí a baby karotkou

Ingredience


Baby karotka mražená 250 g
Bulgur 250 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kari koření 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pepř citronový 1 kávová lžička
Sůl 1.5 kávová lžička
Vepřová kýta 250 g
Vývar zeleninový 4 dl
Žampiony čerstvé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou kýtu bez kosti omyjeme a osušíme. Nakrájíme z ní plátky 1.5 cm silné, které pokrájíme na hranolky. Menší žampiony očistíme, osušíme a rozkrájíme na poloviny. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Mraženou baby karotku propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
  2. Na másle osmahneme cibuli, přidáme kari, bulgur, vývar, pomalu přivedeme do varu. Pod pokličkou dusíme 15 minut, občas zamícháme.
  3. V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme maso se žampiony, které zprudka orestujeme přibližně 2-3 minuty. Ochutíme solí, pepřem, česnekem, promícháme, přidáme baby karotku a krátce, asi 1 minutu smažíme.
  4. Přimícháme dušený bulgur, smetanu a pod pokličkou pak dusíme všechno ještě kolem 8-10 minut.
  5. Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme pažitkou a podáváme.