Vepřové kýta s pšenicí a baby karotkou
Ingredience
Baby karotka mražená |
250 g |
Bulgur |
250 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pepř citronový |
1 kávová lžička |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Vepřová kýta |
250 g |
Vývar zeleninový |
4 dl |
Žampiony čerstvé |
300 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřovou kýtu bez kosti omyjeme a osušíme. Nakrájíme z ní plátky 1.5 cm silné, které pokrájíme na hranolky. Menší žampiony očistíme, osušíme a rozkrájíme na poloviny. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Mraženou baby karotku propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- Na másle osmahneme cibuli, přidáme kari, bulgur, vývar, pomalu přivedeme do varu. Pod pokličkou dusíme 15 minut, občas zamícháme.
- V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme maso se žampiony, které zprudka orestujeme přibližně 2-3 minuty. Ochutíme solí, pepřem, česnekem, promícháme, přidáme baby karotku a krátce, asi 1 minutu smažíme.
- Přimícháme dušený bulgur, smetanu a pod pokličkou pak dusíme všechno ještě kolem 8-10 minut.
- Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme pažitkou a podáváme.