Vepřové kotlety s kapary
Ingredience
Chilli omáčka |
1 špetka |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
1 ks |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové kotlety |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Naklepeme kotlety, osolíme, okořeníme. Pokapeme chilli omáčkou, potřeme olejem a na 3 hodiny dáme do lednice odležet.
- V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a z obou stran pozvolna osmahneme kotlety. Poté je odložíme na nahřátý talíř.
- Do pánve přidáme lžíci másla, na kterém zpěníme cibuli. Posypeme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a promícháme.
- Vrátíme do omáčky kotlety, přidáme lžíci kaparů a vaříme 15 minut.
- Ke konci přidáme nakrájenou okurku na kostičky.