Vepřové kotlety s kapary

Ingredience


Chilli omáčka 1 špetka
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 400 ml
Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Okurky nakládané 1 ks
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vepřové kotlety 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Naklepeme kotlety, osolíme, okořeníme. Pokapeme chilli omáčkou, potřeme olejem a na 3 hodiny dáme do lednice odležet.
  2. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a z obou stran pozvolna osmahneme kotlety. Poté je odložíme na nahřátý talíř.
  3. Do pánve přidáme lžíci másla, na kterém zpěníme cibuli. Posypeme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a promícháme.
  4. Vrátíme do omáčky kotlety, přidáme lžíci kaparů a vaříme 15 minut.
  5. Ke konci přidáme nakrájenou okurku na kostičky.