Kuřecí cassoulet
Ingredience
Brandy |
1 polévková lžíce |
Fazole červené sterilované |
600 g |
Klobása Chorizo |
2 ks |
Kuřecí prsa |
300 g |
Olej česnekový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme sádlem.
- Červené fazole scedíme, propláchneme, necháme okapat a vložíme do mísy.
- Klobásky Chorizo nakrájíme na kolečka, kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a na česnekovém oleji zprudka orestujeme. Poté přidáme do mísy k fazolím. Vše důkladně promícháme a vložíme do zapékací mísy.
- Přelijeme drůbežím vývarem, trochou brandy a posypeme strouhankou a navrch poklademe kousky sádla.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Ihned poté servírujeme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.