Kuřecí cassoulet

Ingredience


Brandy 1 polévková lžíce
Fazole červené sterilované 600 g
Klobása Chorizo 2 ks
Kuřecí prsa 300 g
Olej česnekový 2 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 3 polévková lžíce
Strouhanka 80 g
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme sádlem.
  2. Červené fazole scedíme, propláchneme, necháme okapat a vložíme do mísy.
  3. Klobásky Chorizo nakrájíme na kolečka, kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a na česnekovém oleji zprudka orestujeme. Poté přidáme do mísy k fazolím. Vše důkladně promícháme a vložíme do zapékací mísy.
  4. Přelijeme drůbežím vývarem, trochou brandy a posypeme strouhankou a navrch poklademe kousky sádla.
  5. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Ihned poté servírujeme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.