Studená zeleninová polévka s kefírem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Mléko kefírové 1000 ml
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Okurka salátová 1 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 500 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a spolu s oloupanou okurkou nakrájíme na kostky. Zeleninu vsypeme do hrnce.
  2. Přidáme česnek utřený se solí, nasekaný korp, olej a přilijeme rozšlehané kefírové mléko.
  3. Nakonec polévku podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme octem. Vše dobře promícháme.
  4. Polévku podáváme vychlazenou.