Studená zeleninová polévka s kefírem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Mléko kefírové |
1000 ml |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a spolu s oloupanou okurkou nakrájíme na kostky. Zeleninu vsypeme do hrnce.
- Přidáme česnek utřený se solí, nasekaný korp, olej a přilijeme rozšlehané kefírové mléko.
- Nakonec polévku podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme octem. Vše dobře promícháme.
- Polévku podáváme vychlazenou.