Čokoládový mandlový dort

Ingredience


Citrony 1 ks
Čokoláda hořká 140 g
Cukr moučkový 100 g
Mandle 140 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hrubá 30 g
Vaječný bílek slepičí 9 ks
Vaječný žloutek slepičí 9 ks
Vanilkový lusk 0.5 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Čokoláda hořká 100 g
Cukr kostkový 70 g
Smetana čerstvá ke šlehání 0.125 l
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Voda pitná 0.0625 l
Čokoláda hořká 90 g
Cukr krupice 150 g
Máslo čerstvé 5 g
Voda pitná 0.0625 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, tlučenou vanilku, kůru nastrouhanou z citronu a třeme cca 15 minut. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhanou čokoládu, strouhané mandle a mouku.
  2. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme cca 60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, rozřízneme, naplníme krémem a přelijeme čokoládovou polevou.
  3. Na krém svaříme kostkový cukr s vodou a strouhanou čokoládou do husté hmoty. Necháme zcela vychladnout, vmícháme žloutky a ušlehanou smetanu.
  4. Na polevu rozehřejeme máslo se lžičkou vody a čokoládou. Za stálého míchání přidáváme po kapkách cukr svařený ve vodě. Umícháme dohladka.