Plněná vepřová žebírka

Ingredience


Cibule 100 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Salám měkký 100 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 40 g
Tuk 50 g
Vejce slepičí 120 g
Vepřová pečeně 1500 g
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z vepřové pečeně odsekáme částečně kosti, omyjeme ji a nasekáme jednotlivá žebírka. Naplocho je částečně prořízneme, aby vznikl otvor pro náplň.
  2. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a částečně ji roztavíme. Na slanině mírně osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám, očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony, vejce a směs mírně osolíme, opepříme a necháme zhoustnout.
  3. Směsí naplníme žebírka, uzavřeme párátkem nebo jehlicemi a vložíme do pekáče vymazaného tukem.
  4. Žebírka mírně osolíme, poprášíme prosátou moukou, vložíme do pečícího zařízení a po krátkém prudkém opečení je podlijeme vodou. Za občasného přelévání vzniklou šťávou a podlévání vodou je upečeme doměkka.
  5. Upečená žebírka vyjmeme a šťávu procedíme. Nakonec šťávu zjemníme máslem.