Plněná vepřová žebírka
Ingredience
Cibule |
100 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Salám měkký |
100 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
40 g |
Tuk |
50 g |
Vejce slepičí |
120 g |
Vepřová pečeně |
1500 g |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z vepřové pečeně odsekáme částečně kosti, omyjeme ji a nasekáme jednotlivá žebírka. Naplocho je částečně prořízneme, aby vznikl otvor pro náplň.
- Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a částečně ji roztavíme. Na slanině mírně osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám, očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony, vejce a směs mírně osolíme, opepříme a necháme zhoustnout.
- Směsí naplníme žebírka, uzavřeme párátkem nebo jehlicemi a vložíme do pekáče vymazaného tukem.
- Žebírka mírně osolíme, poprášíme prosátou moukou, vložíme do pečícího zařízení a po krátkém prudkém opečení je podlijeme vodou. Za občasného přelévání vzniklou šťávou a podlévání vodou je upečeme doměkka.
- Upečená žebírka vyjmeme a šťávu procedíme. Nakonec šťávu zjemníme máslem.