Omáčka z červených fazolí
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Fazole |
500 g |
Jogurt bílý smetanový |
150 g |
Olej olivový |
1 dl |
Oregano sušené |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Smetana jihočeská zakysaná15% |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Od večera ve vodě namočené fazole vaříme přibližně 50 minut, měkké scedíme a necháme vychladnout. Z uvařeného vejce vyndáme žloutek, dáme do misky, vylijeme smetanu. Vychladlé fazole, jogurt, olej, nastrouhanou citrónovou kůru posypeme oreganem, osolíme, opepříme a mixérem rozmixujeme do hladké hmoty.