Zeleninový pamlsek - recept pro psy
Ingredience
Mouka pšeničná |
150 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Ovesné vločky |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 32 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Nejdříve předehřejeme troubu na 180 °C, poté připravíme plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem.
- V míse šleháme mouku s vločkami, olejem a vejcem, nakonec přidáme nadrobno nastrouhanou mrkev. Důkladně promícháme a postupně přiléváme vodu, hněteme, dokud se těsto nespojí.
- Těsto vyklepeme na vál pomoučený pšeničnou moukou, rukama vypracujeme a válečkem vyválíme zhruba 3 mm široký plát, ten přemístíme na připravený plech.
- Nakonec plát propícháme vidličkou a rádýlkem rozdělíme na menší dílky do tvaru čtverečků. Vložíme do trouby a pečeme 32 minut.
- Hotové pamlsky vyjmeme z trouby a necháme na mřížce vychladnout, po 10 minutách sundáme z papíru a důkladně necháme vychladnout.