Zeleninový pamlsek - recept pro psy

Ingredience


Mouka pšeničná 150 g
Mrkev kořen 50 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Ovesné vločky 50 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve předehřejeme troubu na 180 °C, poté připravíme plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem.
  2. V míse šleháme mouku s vločkami, olejem a vejcem, nakonec přidáme nadrobno nastrouhanou mrkev. Důkladně promícháme a postupně přiléváme vodu, hněteme, dokud se těsto nespojí.
  3. Těsto vyklepeme na vál pomoučený pšeničnou moukou, rukama vypracujeme a válečkem vyválíme zhruba 3 mm široký plát, ten přemístíme na připravený plech.
  4. Nakonec plát propícháme vidličkou a rádýlkem rozdělíme na menší dílky do tvaru čtverečků. Vložíme do trouby a pečeme 32 minut.
  5. Hotové pamlsky vyjmeme z trouby a necháme na mřížce vychladnout, po 10 minutách sundáme z papíru a důkladně necháme vychladnout.