Žemlovka s penettone a zakysanou smetanou
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Panettone |
750 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
Víno muškátové |
375 ml |
Zakysaná smetana |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- Panettone pokrájíme na plátky, ve vrstvách je skládáme do máslem vymazané zapékací mísy.
- Víno nalijeme do kastrolu, zahřejeme pod bod varu a odstavíme ze sporáku.
- V misce rozšleháme vejce s cukrem, přimícháme horké víno, vanilkový cukr a zakysanou smetanu. Vše důkladně promícháme.
- Takto připravenou směsí přelijeme penettone v zapékací misce a necháme 15 minut stát.
- Misku vložíme do předehřáté trouby, pečeme asi 60 minut. Po upečení necháme žemlovku 15 minut odpočinout, ihned poté podáváme. Posypeme ji před servírováním moučkovým cukrem.