Žemlovka s penettone a zakysanou smetanou

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Panettone 750 g
Vejce slepičí 8 ks
Víno muškátové 375 ml
Zakysaná smetana 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  2. Panettone pokrájíme na plátky, ve vrstvách je skládáme do máslem vymazané zapékací mísy.
  3. Víno nalijeme do kastrolu, zahřejeme pod bod varu a odstavíme ze sporáku.
  4. V misce rozšleháme vejce s cukrem, přimícháme horké víno, vanilkový cukr a zakysanou smetanu. Vše důkladně promícháme.
  5. Takto připravenou směsí přelijeme penettone v zapékací misce a necháme 15 minut stát.
  6. Misku vložíme do předehřáté trouby, pečeme asi 60 minut. Po upečení necháme žemlovku 15 minut odpočinout, ihned poté podáváme. Posypeme ji před servírováním moučkovým cukrem.