Rajčatová omáčka se zázvorem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
15 g |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
500 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
250 g |
Voda pitná |
500 ml |
Zázvor celý |
1 ks |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na kostičky, zázvor nastrouháme. Vše rozmixujeme na hladkou kaši.
- V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme rozmixovanou směs a 10 minut dusíme.
- Přidáme rajčatový protlak, na kostičky nakrájená rajčata, vodu, cukr, sůl, pepř, mletý zázvor a vše důkladně promícháme. Povaříme ještě asi 15 minut. Nakonec rajčatovou směs ještě jednou důkladně rozmixujeme a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.