Rajčatová omáčka se zázvorem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule červená 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 15 g
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 500 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 250 g
Voda pitná 500 ml
Zázvor celý 1 ks
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na kostičky, zázvor nastrouháme. Vše rozmixujeme na hladkou kaši.
  2. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme rozmixovanou směs a 10 minut dusíme.
  3. Přidáme rajčatový protlak, na kostičky nakrájená rajčata, vodu, cukr, sůl, pepř, mletý zázvor a vše důkladně promícháme. Povaříme ještě asi 15 minut. Nakonec rajčatovou směs ještě jednou důkladně rozmixujeme a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.