Mrkev na česneku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Droždí sušené 1 kávová lžička
Mrkev kořen 600 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Slanina vepřová 60 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev podusíme v troše osolené vody do poloměkka. Scedíme a necháme okapat.
  2. Na pánvi rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a za stálého míchání na ní zprudka osmahneme česnek utřený se solí, pepř a nasekanou petrželku. Přidáme mrkev, sušené droždí a dusíme tak dlouho, až bude mrkev úplně měkká.
  3. Podáváme jako přílohu k masům.