Mrkev na česneku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
600 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev podusíme v troše osolené vody do poloměkka. Scedíme a necháme okapat.
- Na pánvi rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a za stálého míchání na ní zprudka osmahneme česnek utřený se solí, pepř a nasekanou petrželku. Přidáme mrkev, sušené droždí a dusíme tak dlouho, až bude mrkev úplně měkká.
- Podáváme jako přílohu k masům.