Košíčky s borůvkovým džemem

Ingredience


Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Džem borůvkový 200 g
Hera 60 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 240 g
Pomerančová šťáva 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si plech a formičky na košíčky.
  2. Do mísy dáme mouku, nakrájenou Heru, máslo a vše důkladně promícháme. Poté mísu zakryjeme a vložíme na 20 minut do mrazáku.
  3. V menší misce smícháme pomerančovou šťávu se solí, zakryjeme a odložíme do chladničky.
  4. Z mrazáku vyjmeme misku s moukou a tukem a kuchyňským robotem ji zpracujeme na drobenku, poté přilijeme pomerančovou šťávu se solí a zpracujeme v hrudky.
  5. Hrudky vyklopíme na vál a zpracujeme v celistvé těsto.
  6. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  7. Připraveným těstem plníme formičky, navrch klademe borůvkový džem a klademe je na připravený plech, pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut. Po upečení košíčky pocukrujeme a podáváme.