Borůvková zavařenina
Ingredience
Borůvky |
300 g |
Brandy |
15 ml |
Cukr třtinový |
75 g |
Cukr vanilka |
0.5 kávová lžička |
Hřebíček |
0.5 kávová lžička |
Hrozinky |
75 g |
Likér mandlový - Amaretto |
10 ml |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
4 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Víno portské |
60 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
Brusinky sušené |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V kastrolu smícháme portské víno s třtinovým cukrem, přivedeme k varu a cukr necháme rozpustit. Poté do kastrolu přimícháme borůvky.
- Dále přimícháme skořici, zázvor, hřebíček, hrozinky, sušené brusinky, pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Vše asi 20 minut povaříme.
- Kastrol odstavíme ze sporáku a necháme mírně vychladnout. Poté do směs přimícháme brandy, mandlový likér, vanilkový cukr a med a důkladně promícháme.
- Takto připravenou zavařenou plníme sklenice a vzduchotěsně je uzavřeme.