Borůvková zavařenina

Ingredience


Borůvky 300 g
Brandy 15 ml
Cukr třtinový 75 g
Cukr vanilka 0.5 kávová lžička
Hřebíček 0.5 kávová lžička
Hrozinky 75 g
Likér mandlový - Amaretto 10 ml
Med včelí 2 polévková lžíce
Pomerančová kůra 1 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 4 polévková lžíce
Skořice mletá 1 kávová lžička
Víno portské 60 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
Brusinky sušené 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrolu smícháme portské víno s třtinovým cukrem, přivedeme k varu a cukr necháme rozpustit. Poté do kastrolu přimícháme borůvky.
  2. Dále přimícháme skořici, zázvor, hřebíček, hrozinky, sušené brusinky, pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Vše asi 20 minut povaříme.
  3. Kastrol odstavíme ze sporáku a necháme mírně vychladnout. Poté do směs přimícháme brandy, mandlový likér, vanilkový cukr a med a důkladně promícháme.
  4. Takto připravenou zavařenou plníme sklenice a vzduchotěsně je uzavřeme.